Terug

Volg Hart van Nederland

Brandtrap studentenhuis Leiden stort in, twee mensen vallen van derde verdieping

112

26 feb 2023, 08:05

De brandtrap van een studentenhuis aan de Hoge Rijndijk in Leiden is zaterdagavond ingestort. Twee mensen zijn daarbij gewond geraakt.

Het tweetal stond volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio rond 22.40 uur op de trap, op de derde verdieping, een sigaret te roken, toen hij plotseling instortte.

Er was een enorme ravage bij het pand, zoals te zien is in deze video:

'Het klonk alsof een auto ontplofte, dat was al dat metaalwerk'
1:26
'Het klonk alsof een auto ontplofte, dat was al dat metaalwerk'

Een van de studenten viel op de eerste verdieping op een uitbouw, de andere student viel op de grond. "Ik zat op de bank en hoorde heel veel lawaai. Het klonk een beetje alsof een auto ontplofte", vertelt een bewoner van een omliggend pand aan Hart van Nederland. "Dat metaalwerk maakte veel geluid."

Hoe de slachtoffers er aan toe zijn, is onbekend. Volgens de veiligheidsregio is er geen verder instortingsgevaar.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.