Terug

Volg Hart van Nederland

Brand in PSV-stadion in Eindhoven, brandweer weet tribunes te sparen

Brand in PSV-stadion in Eindhoven, brandweer weet tribunes te sparen

112

20 juli 2022, 11:17

In het Philips Stadion in Eindhoven heeft woensdagochtend korte tijd brand gewoed. Boven het onderkomen van voetbalclub PSV waren zwarte rookwolken te zien. "De tribune hebben we volledig kunnen sparen", meldt de brandweer.

De melding van de brand kwam even na 9.00 uur binnen. Het vuur is vermoedelijk veroorzaakt door opgeslagen bouwmaterialen die door onbekende oorzaak vlam hebben gevat. De brand was snel onder controle, waardoor het vuur niet is overslagen op andere delen van het Philips Stadion.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Aanvankelijk meldde de brandweer dat een deel van de tribunes beschadigd was, maar dat bleek na het blussen niet het geval te zijn. "De tribune hebben we volledig kunnen sparen", aldus een woordvoerder. De brand heeft aan de buitenkant van het stadion wel enige zichtbare schade veroorzaakt.

Wedstrijden PSV gaan door

Volgens een woordvoerder van PSV valt de schade "erg mee". In het stadion staan voor de komende weken een aantal (oefen)wedstrijden op het programma. Zo speelt de Eindhovense club zaterdagavond thuis tegen het Spaanse Betis Sevilla. De geplande duels kunnen gewoon in het stadion gespeeld worden, benadrukt de zegsman.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.