Terug

Volg Hart van Nederland

Boswijk open over doodsbedreiging: 'Mij en mijn kinderen zou iets overkomen'

Boswijk open over doodsbedreiging: 'Mij en mijn kinderen zou iets overkomen'

112

4 juli 2022, 13:37

De persoon die het gezin van CDA-Kamerlid Derk Boswijk vorige week dinsdag thuis opzocht en doodsbedreigingen uitte is een vrouw uit dezelfde woonplaats. Dat zegt het Kamerlid bij Sven op 1. In een open gesprek vertelt Boswijk over de bedreiging.

"Ik was aan het werk in Den Haag", vertelt Boswijk over de avond dat de vrouw bij zijn huis stond. "Mijn vrouw is, in het bijzijn van mijn twee dochters, de huid vol gescholden en ook meegedeeld dat mij en mijn kinderen iets zou overkomen."

Dat moment is voor Boswijk de druppel om naar huis te gaan. "Niet omdat ik mij onveilig voel, integendeel. Ik ben een aantal dagen daarvoor naar Stroe gegaan, ondanks het advies van de NCTV om niet te gaan. Ik ging naar huis omdat ik dacht: ik moet daar toch heen om het gesprek gaande te houden. Dit ging over mijn gezin."

Bij thuiskomst slaat hem de schrik om het hart. "Ik trof een gezin aan dat overstuur was en ik ben dan wel politicus, maar allereerst ben ik toch vader. Dus het was nodig om een paar dagen bij mijn gezin te blijven", legt hij zijn beslissing uit om afgelopen week thuis te blijven.

Ook andere demonstranten

De doodsbedreiger was alleen, maar volgens Boswijk kwamen dinsdag ook boeren bij zijn huis langs. "Dezelfde avond zijn meerdere trekkers rond mijn huis gereden, geclaxonneerd, geremd, opgetrokken. En een groepje jongeren ook. Wij wisten die dinsdagavond ook niet wat er nog meer ging komen. Het heeft op mijn gezin echt wel een grote impact gehad en nog steeds nog wel."

Boswijk is nu in gesprek met de politie over de mogelijkheid om aangifte te doen. "Er zijn hele subtiele bewoordingen gebruikt, dus het is de vraag of je daar aangifte van kan doen en draagt het wat bij?" aldus het Kamerlid. "Ik moet er ook gelijk bij zeggen dat ik heel veel steun van dorpsgenoten en boeren krijg."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.