Terug

Volg Hart van Nederland

Omgekeerde Nederlandse vlag bij Torentje, mogelijk boetes voor betrokkenen

Omgekeerde Nederlandse vlag bij Torentje, mogelijk boetes voor betrokkenen

112

23 juli 2022, 15:57

Meerdere mensen hebben zaterdag een omgekeerde Nederlandse vlag bij het Torentje op het Binnenhof in Den Haag geplaatst. Op foto's is te zien hoe twee zwemmers via de Hofvijver de vlag, die is bevestigd aan twee palen, plaatsten tegen het gebouw waarin de werkkamer van minister-president Mark Rutte zich bevindt. Eerder nog meldde het ANP dat de vier daadwerkelijk een boete hadden gekregen, dit blijkt onjuist. We hebben dit artikel geüpdatet met de juiste informatie.

Na ongeveer een uur is de vlag weer weggehaald, laat een woordvoerder van de politie weten aan het ANP. Er is een proces-verbaal opgemaakt. Op een later moment kan besloten worden een boete uit te schrijven aan de in totaal vier personen die volgens de politie betrokken waren bij de actie, aldus de politie. Een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken laat aan het ANP weten op de hoogte te zijn van de kwestie.

'Foutgeparkeerde auto'

Een boer die zegt achter de actie te zitten, zegt tegen Hart van Nederland nog niet zeker te weten of hij daadwerkelijk een boete krijgt. "De politie dreigde de brandweer in te schakelen om de vlag weg te halen en dat zou ons zo'n 2.500 euro kosten. Dat geld hebben we niet, dus hebben we hem zelf maar weggehaald."

Volgens hem hadden ze een boete kunnen krijgen voor het betreden van de Hofvijver, maar daarvoor zijn ze niet op de bon geslingerd. "De politie bleef best vriendelijk", stelt hij. "Ik denk wel dat we een boete krijgen voor een foutgeparkeerde auto."

Symbool voor boerenactivisten

De omgekeerde vlaggen zijn in de afgelopen periode een symbool geworden van actie tegen het regeringsbeleid, onder meer door boerenactivisten. Hart van Nederland maakte daar eerder al onderstaande reportage eerder over:

Opmars omgekeerde vlag teken aan de wand: 'Blauw-wit-rood, Nederland in nood'
2:20
Opmars omgekeerde vlag teken aan de wand: 'Blauw-wit-rood, Nederland in nood'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.