Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren op trekkers voeren kort protest bij aanmeldcentrum in Ter Apel: 'Een ludieke actie'

Boeren op trekkers voeren kort protest bij aanmeldcentrum in Ter Apel: 'Een ludieke actie'

112

14 juli 2022, 15:56

Boeren op zo'n honderd trekkers hebben donderdagmiddag kort geprotesteerd bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. De actievoerders kwamen rond 15.00 uur aan, de laatste trekker was na ongeveer een uur weer vertrokken.

De boeren hadden zich eerder op de dag verzameld op het erf bij een boer in het dorp Bourtange, iets verderop. Vervolgens ging de groep per trekker naar Ter Apel. Ze melden zich bij het aanmeldcentrum omdat ze zich naar eigen zeggen "niet meer welkom voelen" in Nederland.

De boeren hadden zich eerder op de dag verzameld op het erf bij een boer in het dorp Bourtange, iets verderop. ook in de gemeente Westerwolde. Vervolgens ging de groep per trekker naar Ter Apel. De boeren zijn niet het terrein van het aanmeldcentrum opgegaan en stonden geparkeerd in de berm van een weg die langs het aanmeldcentrum loopt.

(Tekst gaat verder onder Instagram-bericht)

'Vrij overdonderd door trekkers'

Een woordvoerster van opvangdienst COA laat weten dat mensen bij het aanmeldcentrum "vrij overdonderd" waren toen de trekkers aankwamen. De boeren zijn niet het terrein opgegaan, de trekkers stonden geparkeerd in de berm van een weg die langs het centrum loopt.

Volgens de actievoerders reden ongeveer zeventig trekkers uit Duitsland mee. Tenminste één Duitse boer heeft symbolisch asiel aangevraagd bij immigratiedienst IND. "Inmiddels is de sfeer weer rustig", aldus de zegsvrouw. De demonstratie heeft volgens haar tot nu toe geen invloed gehad op het aanmeldproces voor mensen die buiten aan het wachten zijn.

'Niet daadwerkelijk aanmelden'

De boeren zeggen tot slot te begrijpen dat de situatie in Ter Apel penibel is. Het aanmeldcentrum is al maanden overvol, waardoor mensen geregeld 's nachts buiten moeten slapen. "We wilden ons dan ook niet daadwerkelijk allemaal aanmelden", benadrukt een woordvoerder van de actievoerders. We zien het als een ludieke actie."

ANP

Foto ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.