Terug

Volg Hart van Nederland

Bloemen en kaarsjes voor overleden Gianna (14) in Brunssum: 'Ze had nog een heel leven voor zich'

112

21 dec 2022, 22:09

Het Limburgse dorp Brunssum is in diepe rouw na het schietdrama waarbij de 14-jarige Gianna en een 39-jarige man uit Heerlen om het leven zijn gekomen. Woensdagavond leggen veel buurtbewoners bloemen op de plek waar het gebeurde.

"Gisteravond hadden we het nog helemaal niet door", zegt een van de buren van de slachtoffers tegen Hart van Nederland. Hij woont twintig meter van het huis af waar het drama plaatsvond. "En dan hoor je vanmorgen wat zich daarbinnen heeft afgespeeld. We zijn er de hele dag al ontdaan van. Dat is heel onwerkelijk, zo'n jong iemand."

Hij kent de slachtoffers niet goed, maar zag Gianna vaak buiten spelen. "Ik heb zelf ook een 14-jarige dochter. Dan is het wel dubbel hard." Het drama heeft diepe indruk gemaakt in de buurt. "Je woont hier heel plezierig en zoiets is zo heftig. Dat moeten we even verwerken met z'n allen. Dit is een hele hechte buurt waar iedereen elkaar kent en zich veilig voelt."

'Ze was altijd aardig'

Een meisje komt samen met haar vader een bloemetje bij het huis leggen. "Het zijn vier kinderen en daar speelde ik vaak mee", vertelt ze. "Mijn vader heeft het na schooltijd verteld en dat was wel even schrikken." Haar vader kende Gianna en de rest van het gezin goed.

"Ze was altijd aardig", vertelt hij aan Hart van Nederland. "Ze hielp jullie altijd. Het is een aangrijpend verhaal. Het is niet te bevatten. En het was altijd een gezellig gezin. Altijd een welkom gevoel als je er was. Dus dit is echt gewoon onbegrijpelijk. Het komt behoorlijk binnen. Ze had nog een heel leven voor zich."

Burgemeester Wilma van der Rijt heeft aangegeven verschrikkelijk te vinden wat er is gebeurd. "Ik ben door de politie meegenomen in de tragische gebeurtenis. Ik leef enorm mee met de nabestaanden", laat ze weten.

Twee gewonden

Dinsdagavond kreeg de politie een melding van een schietpartij in een woning aan de Koolhofstraat in Brunssum. De 14-jarige Gianna overleed ter plaatse, een 39-jarige man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Twee anderen raakten gewond.

Gianna was een van de bewoners van het huis in Brunssum, maar de overleden man komt uit de gemeente Heerlen. Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de precieze relatie is tussen de slachtoffers, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.