Terug

Volg Hart van Nederland

Bizarre vondst: dode en verminkte zwanen in weiland Zuidlaren

Bizarre vondst: dode en verminkte zwanen in weiland Zuidlaren

112

14 apr 2022, 16:08

Medewerkers van de Dierenambulance Noord-Drenthe deden gistermiddag een verschrikkelijke vondst in een weiland: twee zwanen met kogelgaten. Bij een van deze zwanen waren ook de poten afgeknipt.

"We kwamen af op een oproep en toen zagen we bij beide zwanen schotwonden. En bij een waren zelfs de pootjes afgeknipt. Die lagen ernaast", bevestigt Dierenambulance Noord en Midden Drenthe. Een vogel had een kogelgat in een van de vleugels, de andere in de hals. "Het waren jonge dieren en mijn collega dacht dat het misschien ook een stelletje was, maar dat weten we niet zeker."

Politieonderzoek

De dierenambulance heeft geen idee wie dit gedaan kan hebben. "We krijgen dit soort meldingen nooit. Wel bijvoorbeeld van een hele hoop sierduiven die zijn losgelaten in de natuur en het niet overleefden. Maar die waren niet op deze manier verminkt."

De zaak ligt inmiddels bij de politie. "We weten nog niet wat er gebeurd is. Wel kunnen we zeggen dat de zwanen er nog maar kort lagen toen ze werden gevonden. Het misdrijf is dus recent gebeurd." Ze vragen iedereen die iets gezien heeft zich te melden.

Foto is ter illustratie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.