Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna twintig blokkeerboeren die weigeren te vertrekken in Bleiswijk opgepakt

Bijna twintig blokkeerboeren die weigeren te vertrekken in Bleiswijk opgepakt

112

7 juli 2022, 06:58

De politie heeft woensdagavond negentien boerendemonstranten aangehouden die meerdere distributiecentra van supermarkten blokkeerden in Bleiswijk (Zuid-Holland). Zij zijn op last van de burgemeester opgepakt nadat ze geen gehoor gaven aan oproepen van de politie om te vertrekken. Ook de ME is ingezet.

Onder de arrestanten is ook een aantal minderjarigen van rond de zestien en zeventien jaar. Volgens Omroep West gaat het om negen minderjarigen, maar een woordvoerder van de politie kon een exact aantal niet noemen. Alle verdachten zaten donderdagochtend nog vast, maar zullen waarschijnlijk "in de loop van de dag worden vrijgelaten", aldus de woordvoerder.

De boeren blokkeerden voor de derde avond op rij distributiecentra op de Facetlaan en de Laan van Mathenesse. Daar staan onder meer distributiecentra van supermarkten Albert Heijn en Hoogvliet. De blokkades maken onderdeel uit van de boerenprotesten van de laatste tijd tegen het stikstofbeleid.

Arrestanten weer vrij

De tractoren die het terrein blokkeerden zijn naar een andere locatie gebracht en "kunnen op een later moment worden opgehaald", aldus de politie. De demonstranten zijn inmiddels weer op vrije voeten. De tien volwassen arrestanten hebben een boete gekregen. De negen minderjarigen zullen op een later moment worden gehoord. De minderjarigen zijn rond zestien en zeventien jaar oud, aldus een politiewoordvoerder.

Ook in het oosten van het land werd gedemonstreerd. In Arnhem verzamelden zo'n tweehonderd boerenactivisten zich bij het provinciehuis. Ze kwamen met tractoren en te voet. In Nijkerk demonstreerden tientallen boeren bij een distributiecentrum van supermarktketen Boni. Langs de A15 bij Geldermalsen hebben activisten hooibalen in brand gestoken. De politie heeft bij de acties niemand aangehouden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.