Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna 1000 kilo vuurwerk in beslag genomen bij controle langs A12

112

29 dec 2022, 19:57

De politie heeft donderdag tijdens een controle langs de A12 bijna 1000 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie heeft tientallen wagens gecontroleerd bij Zevenaar. Of er mensen zijn aangehouden en in hoeveel voertuigen het vuurwerk is gevonden, is onbekend.

Bij een auto die staande is gehouden door de politie heeft de agent slecht nieuws voor de inzittenden. De kofferbak is volgeladen met meerdere stuks vuurwerk: "Alles wordt in beslag genomen." De jongeman die naast het voertuig kan het niet geloven: "Alles?" vraagt hij aan de diender, die vervolgens bevestigend knikt.

De mensen die tijdens de controle tegen de lamp lopen zijn niet alleen het vuurwerk kwijt maar lopen ook kans op vervolging. "De Openbaar Ministerie gaat er daarna nog naar kijken of er mogelijke nog andere gevolgen zijn voor de overtreder. Dat kan een boete zijn maar het kan ook verdere gevolgen hebben afhankelijk van je verleden", laat politiewoordvoerder

Aanhouding bij vondst illegaal vuurwerk

De politie meldt donderdag ook woensdag een man te hebben aangehouden na een vuurwerkvondst van 96 kilo in Leeuwarden. Agenten waren in een woning in de Vrijheidswijk na een melding van een conflict, toen ze het vuurwerk vonden. De man van 38 jaar uit de Friese hoofdstad werd daarop aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.