Terug

Volg Hart van Nederland

Bezoekers Slagharen ruim uur vast op 10 meter hoogte: 'Uitblijven informatie was heel irritant'

Bezoekers Slagharen ruim uur vast op 10 meter hoogte: 'Uitblijven informatie was heel irritant'

112

18 apr 2022, 22:18

54 mensen dachten een leuke tweede paasdag te vieren in Attractiepark Slagharen, maar kwamen van een koude kermis thuis. In The Eagle, waarmee je volgens het pretpark "vliegensvlug naar grote hoogtes" wordt gebracht, bleek de landing lastig... Door een technische storing zaten bezoekers maandag ruim een uur vast, op tien meter hoogte.

Onder de tientallen pechvogels waren Kimberley en Dagmar. Bang waren de jonge vrouwen niet, wel geïrriteerd, vertellen ze aan Hart van Nederland. "We zaten daar zeker 45 minuten voor we daadwerkelijk te horen kregen dat ze ons zouden bevrijden", aldus de 19-jarige Dagmar. "Het was irritant dat ze ons niet de info gaven die we nodig hadden."

'Gelieve te blijven zitten'

De attractie viel rond het middaguur stil. Slagharen speelde volgens de twee inzittenden van The Eagle constant een bandje af waarin werd gezegd dat de attractie met een technische storing kampte. 'Gelieve te blijven zitten', was keer op keer te horen. Tja, verzucht Dagmar: "Alsof we eruit gingen springen..."

(Tekst gaat verder onder foto)

slagharen

slagharen

Er was geen paniek onder de bezoekers die op tien meter hoogte vastzaten, zegt Kimberley (19). "Na een tijdje sloeg natuurlijk de verveling toe. Het was ook nog vrij warm", blikt ze terug. "De kleinere kinderen waren misschien een beetje angstig, maar ze werden door hun ouders gerustgesteld."

Gratis vrijkaartje gekregen

Toen de brandweer én een hoogwerker eindelijk ter plaatse waren verliep de reddingsoperatie gelukkig snel. Althans, voor Dagmar, Kimberly en een aantal andere inzittenden. "Wij hadden het geluk dat we als eerste bevrijd werden", zegt Dagmar. "De mensen die er als laatste uit waren, hebben waarschijnlijk een half uur langer vast gezeten."

Mochten de pechvogels zich een tweede keer willen wagen aan The Eagle kan dat: ze hebben van Slagharen een vrijkaartje gekregen. Of de attractie dinsdag weer open kan, is nog de vraag, aldus een woordvoerder. "Dan gaan we verder kijken wat er aan de hand is, maar we gaan natuurlijk niet starten voordat we weten wat de storing veroorzaakt heeft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.