Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners appartementencomplex Eibergen kunnen niet terug na brand in garage

112

17 feb 2023, 23:16

Door een brand in een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Koningsbult in Eibergen, moeten bewoners van het complex elders de nacht doorbrengen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gaat het om circa twintig mensen. Niemand raakte gewond.

Eén persoon moest door de brandweer met een ladder van het balkon worden geplukt. Voor bewoners die niet bij vrienden of familie terechtkunnen, wordt voor vrijdag op zaterdagnacht onderdak geregeld, aldus de woordvoerder.

Hoe de brand kon ontstaan, moet onderzoek uitwijzen. Eén auto brandde volledig uit en drie andere voertuigen raakten beschadigd. Rond 21:15 uur was de band onder controle.

Behoorlijke rookschade

De garage heeft "behoorlijk" wat rookschade opgelopen, aldus de woordvoerder. "Die rook is ook op de galerij terechtgekomen, dat zijn we aan het ventileren." Ook voert de brandweer koolmonoxidemetingen uit. Behalve rookschade zijn ook water- en elektriciteitsleidingen die via de garage naar de woningen lopen beschadigd.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.