Terug

Volg Hart van Nederland

Betogers die tunnelwanden A12 bekladden mogen er niet meer komen

112

15 feb 2023, 17:05

De vijf activisten van Extinction Rebellion die dinsdag langs de A12 in Den Haag tunnelwanden aan het bekladden waren en die middag werden opgepakt, mogen negentig dagen niet op de Utrechtsebaan komen. Dat heeft het OM bekend gemaakt.

De activisten hebben een zogenoemde gedragsaanwijzing gekregen, meldt het OM. Als ze binnen de negentig dagen toch weer op de Utrechtsebaan komen, het stuk A12 in Den Haag, dan levert dat een nieuw strafbaar feit op, aldus het OM. De activisten gaan tegen het gebiedsverbod in beroep, laat Extinction Rebellion weten.

Schade

De vijf zullen ook voor de rechter moeten verschijnen op verdenking van onder meer vernieling. Onderdeel van dat proces is dat ook de schade op hen kan worden verhaald, laat het OM verder weten. Het vijftal is inmiddels weer op vrije voeten.

In de onderstaande video's is te zien wat de betogers op de tunnelwanden hebben beklad:

Vijf klimaatactivisten opgepakt voor bekladden tunnelwanden A12
0:35
Vijf klimaatactivisten opgepakt voor bekladden tunnelwanden A12

De gemeente Den Haag zegt dat het ongeveer 10.000 euro kost om de bekladding over te schilderen. Die kosten worden verhaald op de vijf activisten.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.