Terug

Volg Hart van Nederland

'Berekenend en weerzinwekkend' misbruik oppaskinderen: 12 jaar cel en tbs

'Berekenend en weerzinwekkend' misbruik oppaskinderen: 12 jaar cel en tbs

112

13 mrt 2023, 14:13

Voor het misbruiken van zeven oppaskinderen heeft de rechtbank in Den Bosch maandag celstraffen van twaalf jaar cel opgelegd aan een man en vrouw uit Limburg. De man krijgt daarnaast tbs met dwangverpleging.

Hun slachtoffertjes zijn tussen de 1 en 6 jaar oud. De verdachten zijn berekenend te werk gegaan, vindt de rechtbank.

Zaak waarvan je nekharen overeind gaan

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder 15 jaar celstraf en tbs tegen het stel uit Limburg vanwege zeer vergaande ontucht met de oppaskinderen.

Officier van justitie sprak toen van "een serie aan monsterlijke feiten. Dit is een zaak waarvan je nekharen overeind gaan. Een weerzinwekkende zedenzaak die niet gruwelijker lijkt te kunnen."

'Steeds extremere seksuele fantasieën'

De kinderen zijn van 2019 tot 2021 misbruikt door Nancy D. (54) uit Herkenbosch, die zich via een bemiddelingssite aanbood als oppas. Dit zou zeker twintig keer zijn gebeurd, bekende ze eerder. Peter S. (59) uit Heel keek op die momenten via een videoverbinding live mee en gaf de vrouw opdrachten, die ze uitvoerde. Bovendien maakte de vrouw video’s voor de man als hij niet kon meekijken.

De man heeft volgens de rechtbank een sturende en regisserende rol gehad. De twee leerden elkaar in 2018 kennen en hadden een sm-relatie, waarbij de vrouw werd meegezogen "in zijn steeds extremere seksuele fantasieën" en hij had haar volledig in zijn macht.

Geen tbs voor Nancy D.

De rechtbank legde geen tbs op aan de vrouwelijke verdachte. Wel werd ze veroordeeld tot een zogeheten gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. Dat betekent dat ze na haar gevangenisstraf onder intensief toezicht blijft staan en zich aan voorwaarden moet houden.

'Misbruik langzaam opgebouwd'

Het misbruik met de kinderen "werd langzaam opgebouwd". Voor de kinderen, maar ook voor de ouders "wordt het leven nooit meer hetzelfde", aldus de rechtbank. Het misbruik stopte in 2021, toen de ouders van een 2-jarig meisje toevallig beelden zagen van het misbruik.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.