Terug

Volg Hart van Nederland

Youri en vader gebruiken frituurmandje en barkruk om badjas-overvaller te overmeesteren

112

10 okt 2022, 19:19

Afgelopen zondagavond wordt cafetaria De Gildehof in Apeldoorn overvallen door een wel heel opmerkelijk figuur. Een man van middelbare leeftijd verscholen achter een rood duivelsmasker en gehuld in een blauwe badjas loopt rond half zeven 's avonds naar binnen. Youri van Nunspeet is op dat moment in de cafetaria aan het werk: "Ik hoorde mijn collega gillen, toen wist ik wel meteen dat het serieus was."

Personeel en klanten wisten niet precies wat hen stond te gebeuren. Op een eerste ogenblik leek het nog een slechte grap te gaan. Maar voor de op dat moment werkende Youri, zoon van de cafetaria-eigenaar, viel het vleesmes van de overvaller al snel op.

Onstabiele overvaller

Aan Hart van Nederland laat hij weten wat er op dat moment door zijn hoofd gaat: "Het was rond 18.30 uur. Ik stond in de keuken en ik hoorde een minderjarige collega gillen. Ik zag als eerste het broodmes. In eerste instantie denk je aan een slechte Halloween grap, maar door het gegil van m'n collega wist ik meteen dat het serieus was."

Volgens Youri sprong de overvaller over de toonbank heen maar ver kwam hij niet. De man krijgt een paar rake klappen en daar blijft het niet bij: "Ik dompelde een frituurmandje in het vet en wierp dat in de richting de overvaller", vertelt Youri verder. Nadat de man op de grond was gewerkt, hielpen klanten mee om de overvaller vast te houden.

"Ik was er wel van overtuigd dat hij ons iets zou aandoen, zo onstabiel zag de man eruit. Wij als cafetaria zijn een makkelijk doelwit. We zijn tot laat open en we hebben toch veel cash in de lade. Een zwakke schakel helaas. Tankstations zijn daarin tegen veel beter beveiligd." Vertelt cafetariamedewerker.

Oma met haar kleinkinderen

De cafetaria zat op het moment van de overval redelijk vol met klanten. Zo zat een wat oudere man alleen te eten en was een oma met haar kleinkinderen op pad om een patatje te scoren. Volgens Youri rende weer een andere klant snel naar buiten om 112 te bellen. "Gelukkig was de politie vrij snel ter plaatse en hebben we de bestellingen van de klanten nog kunnen afmaken."

Ondanks de traumatische gebeurtenis voor Youri en zijn collega's, bleef de cafetaria zondagavond wel nog open voor bezorgen. "De klanten kunnen er toch ook niks aan doen? Ze willen nog een hapje eten, dus dan regelen we dat."

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.