Terug

Volg Hart van Nederland

Automobilist rijdt 'met opzet' in op groep ganzen

Automobilist rijdt 'met opzet' in op groep ganzen

112

21 apr 2022, 20:52

De dierenambulance is naarstig op zoek naar de automobilist die woensdagmorgen "met opzet" is ingereden op een groep ganzen in Schiedam. Hierdoor is één gans overleden, een ander raakte gewond.

Het incident gebeurde op de Westerkade. De automobilist raakte daar een groep van vier grauwe ganzen. Eén vogel was op slag dood, de andere vogel is gewond afgevoerd naar een vogelopvang. Het is nog onduidelijk welke verwondingen het dier heeft opgelopen, maar een woordvoerder van de Dierenbescherming vertelt tegen AD dat het "naar omstandigheden" goed gaat met de vogel.

Beelden van de aanrijding

Meerdere mensen hebben beelden gemaakt en deze opgestuurd naar de dierenpolitie. Toch zijn ze nog op zoek naar meer beelden van het incident of vlak na het incident. Leonie, vrijwilliger bij de Dierenambulance, meldt op Facebook dat de verdachte zijn auto die ochtend in de buurt had geparkeerd. "Mogelijk woont hij daar in de buurt. Wie heeft er nog meer beelden?"

De reacties onder het bericht zijn niet mals: "Ik hoop dat ze diegene vinden, zal wel weer een taakstrafje worden." Waarop iemand anders reageert: "Van mij mogen ze hem tien jaar opsluiten!"

Foto: Dierenambulance Zuid-Holland Zuid

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.