Terug

Volg Hart van Nederland

Automobilist knalt met hoge snelheid op actiewagen A12 Zoetermeer

112

5 mrt 2023, 11:05

Een automobilist heeft zondagochtend voor een ravage gezorgd op de A12 bij Zoetermeer. De bestuurder van een witte Seat knalde met een behoorlijke snelheid op een zogeheten 'actiewagen'. Zowel de auto als de actiewagen raakten zwaar beschadigd bij het ongeval.

Het ongeluk gebeurde rond 08.10 uur ter hoogte van de opritten Oostweg en Afrikaweg in Zoetermeer. De actiewagen stond op de vluchtstrook toen het ongeluk gebeurde. Door de knal kwamen de brokstukken van de auto en de actiewagen op de andere rijbaan terecht.

In slaap gevallen

Na het ongeluk wist de bestuurde op eigen kracht het voertuig te verlaten. Hij is ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.

Volgens correspondentensite District8 zou de bestuurder van de witte auto in slaap zijn gevallen. De politie kan dat niet bevestigen, wel is er een blaastest bij de bestuurde afgenomen maar die kwam negatief terug.

Omrijden

Rijkswaterstaat heeft twee rijbanen richting Den Haag afgesloten om de bergingswerkzaamheden van de actiewagen en de auto mogelijk te maken. Door het tijdstip resulteerde dat niet in een file.

Het is nog niet bekend hoelang de weg afgesloten zal blijven. Zij adviseren automobilisten om, indien mogelijk, de A12 bij Zoetermeer te vermijden en om te rijden via een andere route.

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.