Terug

Volg Hart van Nederland

'Asielzoeker die therapeute doodstak, doodde eerder al twee mensen'

112

23 mrt 2023, 07:15

De Nigeriaanse asielzoeker die vorig jaar in de kliniek Veldzicht een therapeute ombracht met een mes, vermoordde eerder twee mensen in Nigeria en Libië.

Na een zwerftocht door vijf landen kwam hij in 2017 aan in Nederland. Na meerdere misdrijven belandde hij in de kliniek. Dat melden goed ingevoerde bronnen van De Telegraaf rond het onderzoek naar het steekdrama.

Slagveld

De man stak op op 5 november 2022 in op personeelsleden van het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug. De therapeute overleed, twee vrouwelijke collega’s raakten flink gewond.

Na het incident sloot de dader zich op in een aparte ruimte en probeerde daar brand te stichten. Het vuur werd door de sprinklers snel gedoofd. De dader heeft zich daarna in diezelfde ruimte van het leven beroofd met het mes waarmee hij de medewerkers had aangevallen. Over het motief is nog niets bekendgemaakt.

Verleden

Omdat er een inspectieonderzoek loopt naar het steekincident en de aanloop ernaartoe willen het ministerie van Justitie en de kliniek Veldzicht niets zeggen over het verleden van de man.

In de kliniek verblijven onder meer gedetineerden met een psychiatrische aandoening. Veel van hen hebben een niet-Nederlandse culturele achtergrond.

'Asielzoeker die therapeute doodstak, doodde eerder al twee mensen'
0:48
'Asielzoeker die therapeute doodstak, doodde eerder al twee mensen'

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.