Terug

Volg Hart van Nederland

Asielzoeker uit Hardenberg verdacht van aanranden slapende vrouw (19) in trein

Asielzoeker uit Hardenberg verdacht van aanranden slapende vrouw (19) in trein

112

2 juni 2022, 16:07

De mannen die zijn opgepakt nadat een 19-jarige vrouw in de trein tussen Lelystad en Almere was betast terwijl ze sliep, zijn asielzoekers die verblijven in Hardenberg. Dat bevestigt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) donderdag aan De Stentor.

De drie mannen werden dinsdagavond opgepakt op station Almere. Een van hen zou de vrouw hebben betast terwijl ze lag te slapen. Een alerte reiziger die dat zag gebeuren belde direct 112 en schakelde de hulp in van een conducteur. Samen met de conducteur sprak de getuige de man aan. "De reiziger werd vervolgens bedreigd door de man en twee andere mannen die in zijn gezelschap waren", aldus de politie.

Alle drie uit Hardenberg

Toen de trein aankwam op station Almere, kon het drietal worden ingerekend. Volgens de politie ging het om twee mannen uit de gemeente Cranendonck van 22 en 26 jaar en een 27-jarige man uit de gemeente Westerwolde, waar het azc Ter Apel onder valt. Maar het COA stelt tegenover de krant dat alle drie asielzoekers uit de opvanglocatie in Hardenberg komen.

De verwarring is vermoedelijk ontstaan doordat de mannen nog staan ingeschreven bij de gemeente Cranendonck terwijl ze daar niet meer verblijven.

Eerdere aanranding

Het is de tweede keer in korte tijd dat een jonge vrouw wordt aangerand in een trein. Woensdag werd bekend dat de politie maandag een 40-jarige man uit Den Helder heeft opgepakt voor het veertig minuten lang aanranden van een 19-jarige vrouw in een verder lege coupé in de trein van Amsterdam Centraal naar Alkmaar. Dat gebeurde op 23 mei.

De man is inmiddels weer vrij maar blijft wel verdachte in de zaak, aldus de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.