Terug

Volg Hart van Nederland

Artiest tijdens show hard naar beneden gevallen bij kerstcircus in Haarlem

112

4 jan 2023, 21:49

Bij het Kerstcircus in Haarlem is een artiest gewond geraakt bij een val uit een rad. Hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig, de circustent waar het ongeluk in gebeurde is geëvacueerd door de politie.

De politie laat weten dat het slachtoffer tijdens een show naar beneden viel. Een ooggetuige vertelt aan Hart van Nederland dat het om een man ging die met veel vaart uit een rad viel. Het slachtoffer is gewond geraakt, maar is wel bij bewustzijn zijn.

"Het is eigenlijk heel snel gegaan allemaal", laat de ooggetuige weten. "De man zat in het rad onderin en vloog er met hoge snelheid uit en belande op zijn rug", aldus de vrouw, die er was vanwege de verjaardag van haar zoontje. "Het was de eerste act na de pauze, de show was net een uur bezig."

Op Twitter geven meerdere mensen aan dat het eerder op de dag ook al bijna fout ging bij de 'Rad des Doods', zoals het toestel heet en in onderstaande video is te zien:

Veel getuigen

"Veel mensen hebben het zien gebeuren", aldus de politie, die spreekt over zo'n duizend toeschouwers, waaronder veel kinderen. Het ongeluk was te zien vanuit het publiek, de politie raadt aanwezige ouders aan om te controleren of hun kinderen in orde zijn: "Het kan een nare ervaring zijn." Als het niet goed gaat, raadt de politie aan om hulp in te schakelen, zoals Slachtofferhulp.

Eenzelfde boodschap heeft de gemeente Haarlem, die spreekt over "een ingrijpende gebeurtenis". "Iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier. Kom je er even niet uit? Neem dan contact op met je huisarts of met slachtofferhulp", schrijft de gemeente op Twitter.

Hartverwarmend

Het Kerstcircus is een jaarlijks evenement in het Reinaldapark in Haarlem met vele bekende acts. Dit jaar is onder meer illusionist Hans Klok aanwezig. Tegen Shownieuws vertelt hij dat het een "tragische" gebeurtenis is. Volgens hem gebeuren er "veel ongelukken" met het Rad des doods. "Op het hoogste punt is hij naar beneden gevallen. Een meter of vijftien hoog."

In een reactie aan de toeschouwers laat de organisatie weten dat de gevallen artiest alle hulp krijgt die nu nodig is en de crew met hem meeleeft. "Net zoals u, ons hartverwarmende publiek. Hartelijk dank daarvoor: uw steunbetuigingen geven wij door."

"Dit risico hoort bij het circus", vervolgt de directe. "Toch bieden onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was." De shows van de komende dagen gaan volgens planning door.

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.