Terug

Volg Hart van Nederland

Amateurvoetballers SV Orion in zak en as: brand verwoest clubhuis

112

21 mei 2023, 01:05

Bij een brand is het clubhuis van amateurvoetbalclub SV Orion in Nijmegen zaterdagmorgen zwaar beschadigd geraakt. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. De leden en leiding van de club zijn verslagen.

Er stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma en sommige spelers hadden de appgroep niet gecheckt, dus zij stonden al vroeg beteuterd voor de deur van hun verwoeste clubhuis. "Echt jammer dat het niet doorgaat", zegt één van hen tegen Hart van Nederland.

En niet alleen deze wedstrijd gaat niet door, alle wedstrijden van dit weekend zijn afgelast. De trainingen gaan tot nader orde ook niet door en of de thuiswedstrijden van volgend weekend wel door kunnen gaan, is afwachten. Vooralsnog is het terrein tot en met dinsdag niet toegankelijk, woensdag wordt bekeken hoe het nu verder moet.

Rampzalig

Tom Smit, voorzitter van de club, vindt het ronduit "rampzalig", vertelt hij. "Voor de leden, voor ons als vereniging. De schade is niet te overzien. Wie doet zoiets? Dan moet je echt een beetje leeg in het hoofd zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.