Terug

Volg Hart van Nederland

Agent in Sassenheim bedreigde jongeren met hakbijl

Agent in Sassenheim bedreigde jongeren met hakbijl

112

28 feb 2023, 16:35

Een agent in het Zuid-Hollandse Sassenheim bedreigde in de nacht van maandag op dinsdag jongeren met een hakbijl. De agent was op het moment van het incident niet aan het werk, maar thuis, waar de jongeren hem hadden opgezocht. De agent werkt voorlopig niet en de politie onderzoekt de zaak.

Wat de jongeren rond 02.00 uur 's nachts bij het huis van de agent kwamen doen, wordt nog onderzocht door de hulpdienst. De verdachte agent belde zelf de politie vanwege de jongeren. Toch ging hij naar buiten met een bijl om de jongeren te confronteren.

Agent aangemerkt als verdachte

Eenmaal buiten probeerde hij een van de jongeren aan te houden. Op beelden is volgens de politie te zien dat hij met de bijl in zijn hand een meisje zegt op haar knieën te gaan zitten. Toen andere agenten ter plekke kwamen, werd de agent met de bijl aangemerkt als verdachte.

"Het zijn heftige beelden om te zien", aldus de districtschef. "Dit is niet het gedrag dat wij van onze collega’s verwachten. Dit is niet de politie die wij willen zijn."

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.