Terug

Volg Hart van Nederland

Afgepakt crimineel geld voor het eerst terug naar samenleving: nieuwe leerwerkplek voor jongeren

Afgepakt crimineel geld voor het eerst terug naar samenleving: nieuwe leerwerkplek voor jongeren

112

22 feb 2023, 08:12

In de Schiedamse wijk de Gorzen wordt afgepakt crimineel vermogen gebruikt om een leerwerkplek voor jongeren in te richten. In het coalitieakkoord is afgesproken dat afgepakt geld vaker wordt geïnvesteerd in de buurt waar de criminelen actief waren. Het is het eerste project dat daar uit voortkomt.

"De schade die criminelen aan onze samenleving toebrengen, is groot", zegt justitieminister Dilan Yeşilgöz. "Geweld en schietpartijen op straat, door de brievenbus gegooide explosieven en intimidatie zorgen ervoor dat bewoners zich niet altijd meer veilig voelen in hun eigen buurt."

Weerbaar

Het kabinet zet daarom hard in op de bestrijding van georganiseerde misdaad. Yeşilgöz noemt het "extra mooi" als geld dat daarbij van criminelen wordt afgepakt, niet in de staatskas vloeit maar wordt teruggegeven aan de samenleving. "Zo laten we zien dat misdaad niet loont."

Burgemeester Cor Lamers van Schiedam is eveneens blij met het project, dat volgens hem buurtbewoners de gelegenheid biedt hun vakkennis over te dragen op jongeren. Dat moet de jeugd meteen ook "meer toekomstperspectief geven en ze beter weerbaar maken tegen verleidingen van de criminaliteit."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.