Terug

Volg Hart van Nederland

'Dikke achtervolging' met gestolen auto, bestuurder heeft geen rijbewijs

'Dikke achtervolging' met gestolen auto, bestuurder heeft geen rijbewijs

112

23 apr 2022, 10:34

De buurt Bennekel in Eindhoven leek vrijdagavond wel het decor van een spannende actiefilm. Na een zinderende achtervolging is een automobilist rond 23.00 uur door meerdere politie-eenheden klemgereden, meldt Omroep Brabant.

Agenten zagen tijdens hun rondje een auto die als gestolen opgegeven staat. De automobilist kreeg een stopteken, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Via het fietspad wist hij te ontkomen, waarna hij ook nog een rood verkeerslicht negeerde. Een twitteraar die het zag gebeuren spreekt van een 'dikke achtervolging'. Pas zo'n anderhalve kilometer verderop wisten agenten de persoon in de Bayeuxlaan tot stoppen te dwingen.

Geen rijbewijs

De automobilist blijkt een 42-jarige man te zijn die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De auto is een dag eerder gestolen in Waalre. "We zijn nog aan het onderzoeken of de automobilist ook betrokken is bij de diefstal van het voertuig. Naast hem zijn er geen andere aanhoudingen verricht," laat een politiewoordvoerder weten aan Hart van Nederland.

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.