Terug

Volg Hart van Nederland

Loppersum opgeschrikt door aardbeving met kracht van 2.7: 'Alsof er een bom viel'

Loppersum opgeschrikt door aardbeving met kracht van 2.7: 'Alsof er een bom viel'

112

1 apr 2022, 20:37

In de buurt van het Groningse Loppersum is vrijdagavond om 19.11 uur een aardbeving geweest met een kracht van 2.7, meldt het KNMI. Het epicentrum lag volgens het instituut op 3 kilometer diepte.

Een automatische melding van het KNMI sprak in eerste instantie over een beving bij Zeerijp, maar na beoordeling van een seismoloog is de precieze locatie aangepast, legt een woordvoerster uit. Loppersum en Zeerijp liggen hemelsbreed zo'n twee kilometer uit elkaar.

Schade

Diverse mensen in het bevingsgebied delen beelden van schade die is ontstaan, of laten weten dat ze de aardbeving hebben gevoeld. "Alsof er een bom viel", schrijft iemand op Twitter. 

"Een flinke aardbeving, een harde dreun of knal en het hele huis trilt", beschrijft de veiligheidsregio Groningen. "Zo hebben veel inwoners de beving bij Loppersum van vanavond ervaren." Het ministerie van Economische Zaken roept mensen die schade hebben zich te melden bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen.

Gaswinning

Op 6 maart werd er een beving gemeld bij Zeerijp, die had een kracht van 2.1. In oktober en november vorig jaar waren in de provincie Groningen ook diverse aardbevingen, waarvan meerdere in diezelfde plaats. Ze worden veroorzaakt door de gaswinning in de regio.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.