Terug

Volg Hart van Nederland

Vijf aanhoudingen in onderzoek naar ketels voor maken drugs

Vijf aanhoudingen in onderzoek naar ketels voor maken drugs

112

17 feb 2023, 12:11

Er zijn afgelopen week vijf verdachten aangehouden in een onderzoek naar bouwers van ketels die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De ketels werden gemaakt in een pand in het Noord-Brabantse Zevenbergen. De politie meldt vrijdag dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.

De politie begon in maart vorig jaar met een onderzoek naar mensen die spullen leveren die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Het gaat dan bijvoorbeeld om ketels, bakken en speciale stoffen. "Door de verkoop van grondstoffen en materialen wordt deze vorm van georganiseerde misdaad in stand gehouden", aldus de politie.

Onderzoek wees uit dat in een pand in Zevenbergen ketels werden gebouwd. In november vorig jaar zijn op een speciale actiedag meerdere woningen doorzocht. In een woning werden diverse ketels aangetroffen.

Vast in beperkingen

Afgelopen maandag en woensdag werden in totaal vijf mensen aangehouden. Zij komen uit verschillende gemeenten in de regio West-Brabant. Twee verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zitten nog vast in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. De drie andere verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.