Terug

Volg Hart van Nederland

Aangehouden verdachte betrokkenheid bij moord Peter R. de Vries weer op vrije voeten

Aangehouden verdachte betrokkenheid bij moord Peter R. de Vries weer op vrije voeten

112

28 juli 2022, 16:38

De 27-jarige man die dinsdagavond is aangehouden op verdenking van (indirecte) betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries, is weer op vrije voeten gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. De man blijft wel verdachte in het onderzoek.

De man werd dinsdagavond gearresteerd in een woning in Helmond. Politie en justitie vermoeden dat hij deelgenomen heeft aan een crimineel samenwerkingsverband dat tegen betaling geweldsklussen verricht.

Levenslang

Peter R. de Vries (64) werd op 6 juli vorig jaar in Amsterdam neergeschoten en overleed negen dagen later in een ziekenhuis. Tegen de twee vermoedelijke uitvoerders, die kort na de aanslag werden opgepakt, is inmiddels een levenslange gevangenisstraf geëist. De rechtbank stelde de uitspraak onlangs voor onbepaalde tijd uit, omdat het OM na afronding van het proces nieuwe getuigenverklaringen aan het dossier heeft toegevoegd.

Vanaf 4 juli zijn nog drie verdachten aangehouden die bij het vermoedelijke moordcomplot betrokken zouden zijn. Zij zitten nog in voorarrest.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.