Terug

Volg Hart van Nederland

90-jarige vrouw veroordeeld voor mishandelen buurman met ijzeren staaf en plantenspuit

90-jarige vrouw veroordeeld voor mishandelen buurman met ijzeren staaf en plantenspuit

112

9 feb 2023, 21:56

Een 90-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is veroordeeld voor het mishandelen van haar buurman, schrijft Rijnmond. De vrouw klaagde over geluidsoverlast en ging de buurman met een ijzeren staaf en plantenspuit te lijf. Ze heeft een voorwaardelijke celstraf van twee weken gekregen.

Het voorval vond plaats in augustus 2021. Het slachtoffer liep twee scheuren op in zijn hoofd. De plantenspuit was gevuld met ammonia, een oplossing van gas ammoniak in water. De bejaarde vrouw zei dat de man haar eerst had aangevallen en dat ze een afwerende beweging had gemaakt. De rechter ging niet mee met het verhaal van de vrouw.

Celstraf

De vrouw had tegen de wijkagent en een buurvrouw gezegd dat zij de man dood wilde maken. De rechter ziet daarvoor te weinig bewijs en is uitgekomen op een 'gewone' mishandeling. De rechter vindt celstraf daarvoor een gepaste straf. De vrouw is echter inmiddels verhuisd en de kans op herhaling is daardoor klein, waardoor is gekozen voor een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

De rechter raadt de vrouw wel aan om maatschappelijke hulp te zoeken om te helpen omgaan met stress. Tijdens de zitting was ze zeer emotioneel en ze had destijds nachten wakker gelegen vanwege de herrie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.