Terug

Volg Hart van Nederland

33-jarige vrouw overleden en twee zwaargewonden door steekpartij Delft

112

5 feb 2023, 16:38

Bij een steekpartij in Delft is zondagochtend een 33-jarige vrouw omgekomen en zijn een 55-jarige man en een 57-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Na een achtervolging is in België een 31-jarige verdachte aangehouden, meldt de politie zondag. Hij zit vast op het bureau voor verhoor.

De steekpartij gebeurde op de Frederik van Eedenlaan. Twee zwaargewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, de derde gewonde overleed ter plekke. Volgens een fotograaf van het ANP was er veel politie aanwezig. De straat is afgezet en er zijn zwarte schermen geplaatst. Ook is de Forensische Opsporing ter plekke voor onderzoek.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft zondagmiddag een bezoek gebracht aan de buurt waar het steekincident gebeurde. "Dit raakt alle betrokkenen diep, ik leef zeer met hen mee."

Mogelijk motief

De politie is nog druk bezig met onderzoek, maar gaat ervan uit dat moeilijkheden in een relatie aanleiding waren voor de steekpartij. De politie is op zoek naar getuigen.

Iedere acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord, vaak door haar partner, vriend of ex. Daarmee staat ons land relatief op een trieste derde plek, Europees gezien. Vrouwenmoord is een podcast gemaakt door Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma. Luister hieronder de serie:

Reageren op Vrouwenmoord?

Wil je in contact komen met de redactie van Vrouwenmoord? Dat kan via hvnlpodcast@talpanetwork.com.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.