Terug

Volg Hart van Nederland

Man (22) die doorreed na dodelijk ongeluk in Tilburg veroordeeld tot 5 jaar cel

112

28 feb 2023, 16:09

Een 22-jarige automobilist is dinsdag door de rechtbank Breda veroordeeld tot vijf jaar cel voor het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeval op de Besterdring in Tilburg waarbij een 66-jarige voetganger om het leven kwam. Ook mag hij daarna vijf jaar niet autorijden. Volgens de rechtbank is er sprake van de zwaarste vorm van schuld aan het ongeval, namelijk roekeloosheid.

De 22-jarige Mustafa S. uit Rotterdam bekende eerder al dat hij op 30 mei vorig jaar een 66-jarige voetganger op het zebrapad doodreed en vervolgens doorreed.

Mustafa S. had meerdere passagiers in de auto toen hij op de Besterdring zijn snelheid naar ongeveer 117 kilometer per uur verhoogde. Op de Besterdring geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De gemeente haalde mede door het ongeluk de maximumsnelheid op de weg terug naar 30 kilometer per uur.

Slachtoffer 60 meter meegesleept

Voorafgaand aan het ongeluk reed Mustafa S. al enige tijd doelbewust op de verkeerde rijstrook. De 66-jarige voetganger die op dat moment zijn hondje aan het uitlaten was, werd 60 meter meegesleurd en overleed ter plekke. De hond bleef ongedeerd.

Na het ongeluk werden er al snel twee mensen aangehouden:

Overstekende voetganger in Tilburg overleden na aanrijding
0:23
Overstekende voetganger in Tilburg overleden na aanrijding

Stoer groepsgedrag

S. had die fatale dag volgens de rechtbank meerdere verkeersregels "opzettelijk en in ernstige mate" geschonden. "Hiervan werden door de jonge inzittenden voorafgaand aan het dodelijke ongeval foto’s en video’s op Snapchat gedeeld, waarin het leek te gaan om ‘stoer’ groepsgedrag van jongeren."

Na het ongeval reed S. door, ging een restaurant in, vluchtte daarna te voet. De automobilist meldde zich pas drie uur later bij de politie. Meerdere mensen waren getuige van het ongeval.

De Rotterdammer haalde in 2018 zijn rijbewijs en kreeg al vijftien bekeuringen. Ook werd eind 2021 zijn rijbewijs voor twee maanden ingenomen, omdat hij veel te hard reed.

Celstraf van zeven jaar geëist

Er was een celstraf van zeven jaar geëist tegen S. Omdat hij heeft bekend en geen excuses voor zijn gedrag zocht, heeft hij volgens de rechtbank verantwoordelijkheid genomen voor zijn roekeloze rijgedrag en de afschuwelijke gevolgen daarvan.

"Dat hij nog steeds enorm veel spijt heeft, heeft hij tijdens de zitting van 14 februari ook laten zien en horen. Op de rechtbank kwam dit oprecht over," meldt rechtbank Breda. Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.