Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 150 voetbalsupporters in Amsterdam opgepakt voor zingen voor antisemitische liedjes

Ruim 150 voetbalsupporters in Amsterdam opgepakt voor zingen voor antisemitische liedjes

112

7 mei 2023, 08:27

De politie heeft in Amsterdam 154 voetbalsupporters opgepakt omdat ze antisemitische liederen zongen in een metro. Ze zijn aangehouden voor groepsbelediging, meldt de politie. De metro, die op weg was naar de Johan Cruijff ArenA, werd rond 19.30 uur stilgezet bij station Strandvliet.

Volgens de politie werden de supporters meerdere keren gewaarschuwd om te stoppen. Het gaat om supporters van AZ. Ajax speelde zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen deze club, die doelpuntloos eindigde.

Vernielingen

Sommige supporters, onbekend is hoeveel, zouden ook vernielingen hebben gepleegd. Hier zijn verder nog geen details over bekend.

De voorzitter van het Centraal Joods Overleg, Chanan Hertzberger, laat in een reactie weten: "Centraal Joods Overleg is tevreden met het besluit om in te grijpen en antisemitisme lik op stuk aan te pakken."

Begin april deed het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) aangifte tegen de man die op een podium vlakbij De Kuip voorafgaand een wedstrijd supporters opzweepte om "joden aan het gas" te doen:

Rotterdammers veroordelen gedrag Feyenoordsupporters: 'Ik sta hier met schaamte'
0:53
Rotterdammers veroordelen gedrag Feyenoordsupporters: 'Ik sta hier met schaamte'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.