Terug

Volg Hart van Nederland

Metallica, Slipknot en Rammstein fan van Joosts drumsysteem

nieuws

8 feb 2020, 23:13

Joost Koopmans drumt stevig aan de weg maar werd helemaal gek van zijn 'reizende' drumstel: op veel podia staat zo'n drumkit instabiel, met als gevolg dat de hele handel aan de wandel gaat. Dus bedacht hij een drumsysteem en dat blijkt - voor drummers - de uitvinding van de eeuw. Hij creëerde vanuit zijn garage in Megen de JK Drum Systems. Met Joost's drumblocks, zogenoemde JK Hooves, wordt de juiste opstelling van een drumstel op een drummat gemarkeerd en vervolgens worden de Hooves met klittenband vastgezet, zodat de set niet alleen altijd op de gewenste plek staan maar ook geen kant meer uit kan. "Zo kan je eindelijk altijd relaxt achter je drumstel zitten en je focussen op het drummen zelf in plaats van je drumstel", vertelt Joost trots.

'Echt te gek'

Klein denken is niets voor hem, hij wilde zijn drumsysteem onder 's werelds meest grote drummers zien te krijgen. Dat is gelukt. "Toen ben ik op zoek gegaan naar welke bands ik in mijn dromen ooit zou kunnen bereiken, zoals Metallica, Rammstein, en toen ben ik gaan lobbyen op social media en bij de juiste mensen terechtgekomen, zo is het balletje gaan rollen en heb ik die bands bij mijn bedrijf kunnen aansluiten." Maar niet alleen internationale bands zijn fan, ook in Nederland trekt Joost's mat volle zalen. Bands als Kensington, DI-RECT, Chef's Special, Racoon en De Dijk hebben dankzij Joost inmiddels een uiterst stabiel drumstel tot hun beschikking. "Daar sta je niet bij stil maar als je het zo terugkijkt en je ziet de beelden, je ziet op Youtube filmpjes dat ze aan het drummen zijn met jouw spullen, dat is echt te gek!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.