Terug

Volg Hart van Nederland

Meeste Nederlanders willen QR-code op werk: 'Alles om corona te laten verdwijnen'

Meeste Nederlanders willen QR-code op werk: 'Alles om corona te laten verdwijnen'

Milieu en Gezondheid

31 okt 2021, 20:41

Meer dan de helft van de Nederlanders wil een coronatoegangsbewijs toestaan op de werkvloer. Dit blijkt uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel, waarin werd gevraagd of werkgevers mogen vragen naar een geldig coronatoegangsbewijs op kantoor.

52 procent van de Nederlanders zegt namelijk het hiermee eens te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland onder ruim 3.300 respondenten. "Alles om corona te laten verdwijnen. Iedereen moet er moeite voor doen", vindt een deelnemer. "Wat meer begrip opbrengen voor de mensen waarbij het vaccin niet aanslaat en niet voor de principiële weigeraars."

43 procent van de respondenten zegt het oneens te zijn op de vraag of werkgevers naar het coronatoegangsbewijs mogen vragen. "Coronapas op werk laten zien is absurditeit. Medische toestand of behandeling is privé", zegt een respondent.

Gepensioneerden

Het beeld kantelt iets wanneer gekeken wordt naar de achtergrond van respondenten. Het zijn namelijk vooral gepensioneerden die voor de coronapas op de werkvloer pleiten. 76 procent van hen is ervoor.

Onder werknemers in loondienst is de weerstand nipt groter met 49 procent tegen en 46 procent voor. Werknemers in overheidsdienst zijn echter in meerderheid van 52 tegenover 46 procent voor de QR-code op werk. Onder werkgevers ligt de verhouding op 54 procent voor tegenover 43 procent tegen.

Bruls wil hardere maatregelen

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, liet eerder vandaag weten in het programma Buitenhof weten dat hij pleit voor hardere maatregelen. Bruls wil dat werkgevers kunnen vragen om een coronatoegangsbewijs bij werknemers. Ook de anderhalvemeterregel noemt hij als mogelijke optie.

Dinsdagavond is om 19.00 uur is er weer een nieuwe persconferentie met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit zo'n 40.000 leden. Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. Kijk hier voor meer informatie over het panel en meld je aan!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.