Terug

Volg Hart van Nederland

Medewerkers Nedcar beginnen met 48-uurs staking voor betere vertrekregeling

nieuws

8 mei 2023, 14:11

Medewerkers van de Limburgse autofabriek Nedcar in Born staken vanaf maandagochtend 10.00 uur twee dagenlang omdat ze betere afspraken eisen over hun vertrekregeling. De vakbonden hebben aangekondigd dat later dit jaar duizenden werknemers ontslagen dreigen te worden bij Nedcar en willen goede afspraken maken over het sociaal plan.

Medewerkers die zich maandagochtend verzamelen voor de deur geven aan meer perspectief te willen. "Ik ben nog jong, kan alle kanten op en wil ook nog graag werken. Maar dan moet het bedrijf wel aangeven dat ik er nog kan blijven werken."

Er was vorige week al een wilde staking van het personeel, waarbij de bonden niet betrokken waren. Het contract van de autofabriek in Born met automerk BMW loopt in maart 2024 af en een groot deel van de werknemers zal dan waarschijnlijk ontslagen worden.

Strijdvaardigheid

Ron Peters, bestuurder van vakbond FNV liet zaterdag al weten dat de woede van de werknemers bijzonder groot is en de strijdvaardigheid volop aanwezig. "De mensen hier zijn boos, heel boos", zei CNV-onderhandelaar Jeroen Bruinsma. "Zelfs een ultimatum kreeg de directie niet aan tafel. Dan maar op deze manier." De bonden willen dat VDL 240 miljoen euro vrijmaakt voor het sociaal plan, maar het bedrijf biedt niet meer dan 120 miljoen met wat extra's.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.