Terug

Volg Hart van Nederland

Medewerker Defensie verliest veertien familieleden door aardbevingen

nieuws

7 feb 2023, 20:12

Een medewerker van Defensie heeft veertien familieleden verloren door de aardbevingen in Turkije en buurland Syrië, meldt Defensie. "Terwijl het aantal doden stijgt, hebben ook collega’s bij Defensie triest nieuws gekregen over het lot van familieleden in het getroffen gebied", is te lezen in een verklaring.

Islamitische geestelijke verzorgers van Defensie organiseren de komende dagen bijeenkomsten voor "collega's die samen stil willen staan bij de natuurramp", aldus Defensie.

Meer dan 7000 doden

Het zuidoosten van Turkije kreeg maandagochtend vroeg te maken met een beving met een kracht van 7.8. Het epicentrum lag 26 kilometer ten noordwesten van de stad Gaziantep, niet ver van de grens met Syrië. Later maandagochtend vond een tweede aardbeving plaats. Het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 7000.

Weten wat er in de Nederlandse talkshows besproken wordt met betrekking tot de aardbevingen in Turkije en Syrië? Luister hier de Hart van Nederland-podcast TV-TALK voor wat je niet mag missen van de Nederlandse televisie:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.