Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen pakt eerste pole position uit carrière

Max Verstappen pakt eerste pole position uit carrière

Sport

3 aug 2019, 16:06

Max Verstappen heeft in Boedapest zijn eerste pole position uit zijn carrière gepakt. Voor de race morgen start hij dus vanaf de eerste startplek. Hij reed een tijd van 1:14.572. Verstappen is ook meteen de eerste Nederlander ooit in de Formule 1 die pole haalt. Met de tijd die Verstappen neerzette, reed hij meteen het baanrecord van de Hungaroring aan flarden. Hij is tevens de honderdste coureur in de Formule 1 die een pole position behaalt. Valtteri Bottas (Mercedes) klokte een tweede tijd op slechts 18 duizendste achter Verstappen. Lewis Hamilton (Mercedes) start morgen in Hongarije als derde. Een geluk voor Verstappen was dat Hamilton geen foutloze kwalificatie kende. Een paar kleine foutjes zorgde er voor dat hij niet verder kwam dan een derde tijd. Verstappen liet ook in de vrije trainingen gisteren en vandaag al snelle tijden noteren. In alle drie de trainingssessies klokte hij de tweede tijd. "Ongelooflijk", zei een dolblije Verstappen na afloop van de kwalificatie. "Dit miste ik nog. Ik wist dat het kon, maar ook dat het moeilijk zou worden. We hebben het allemaal samen gedaan. Natuurlijk is de race van morgen het belangrijkste, maar dit is toch heel bijzonder." Achter Verstappen en de beide Mercedessen starten Charles Leclerc (Ferrari), Sebastian Vettel (Ferrari), Max' teamgenoot Pierry Gasly , Lando Norris (McLaren), Carlos Sainz (McLaren), Romain Grosjean (Haas), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Nico Hülkenberg (Renault), Alexander Albon ( Toro Rosso), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas), George Russel (Williams), Sergio Pérez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Lance Stroll (Racing Point) en Robert Kubica (Williams). Beeld: AFP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.