Terug

Volg Hart van Nederland

Man (21) aangehouden voor dodelijk ongeval Nieuwegein

Man (21) aangehouden voor dodelijk ongeval Nieuwegein

112

24 dec 2020, 15:08

De politie heeft een 21-jarige Utrechter aangehouden voor betrokkenheid bij een groot ongeluk op de A2 bij Nieuwegein (Utrecht). Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein kwam daarbij woensdagavond om het leven. Het ging om een directe aanrijding tussen twee auto's. Twee andere auto's raakten indirect beschadigd. De aangehouden man zat in de auto die direct met het voertuig van de vrouw in botsing was gekomen. Hij ging er na de aanrijding vandoor. Of hij de enige inzittende was is nog niet duidelijk. Lees ook: Vrouw komt om bij zwaar ongeluk op A2 bij Nieuwegein, meerdere personen slaan op de vlucht

Jerrycans in de auto

In één auto was geen bestuurder of inzittende aanwezig. Wel worden in deze auto jerrycans gevonden. Omdat het toen niet bekend was wat er in de jerrycans zat, werd de A2 vanwege de veiligheid in beide richtingen afgesloten. Als de politie de omgeving wil afzetten, weigert een omstander bij de auto weg te gaan. Na meerdere waarschuwingen vertrekt de man nog steeds niet bij de auto en wordt daarop aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht. Achteraf bleek er in de jerrycans geen gevaarlijke vloeistoffen te zitten. Twee waren er leeg, en in de derde zat een kleine hoeveelheid brandstof.

Gevluchte man aangehouden

De politie kwam de gevluchte man ondertussen al snel op het spoor. In de loop van de nacht is hij aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Utrechter. Uit politieonderzoek moet blijken wat zijn rol is geweest bij het ongeval. Beeld: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.