Terug

Volg Hart van Nederland

Lichaam van voormalig Vitesse-speler Atsu (31) gevonden onder het puin in Turkije

Lichaam van voormalig Vitesse-speler Atsu (31) gevonden onder het puin in Turkije

nieuws

18 feb 2023, 09:10

Voormalig Vitesse-voetballer Christian Atsu is dood aangetroffen onder het puin in zijn door de aardbevingen zwaar getroffen woonplaats Antakya in Turkije. Dat heeft zijn manager Murat Uzunmehmet bevestigd. "Er worden nu nog andere voorwerpen gevonden. Zijn telefoon hebben we ook al aangetroffen", aldus Uzunmehmet vanuit de zuidelijke provincie Hatay.

Vorige week dinsdag, een dag na de zware aardbevingen, meldde de Ghanese voetbalbond nog dat de 31-jarige Atsu levend onder het puin was gevonden. Zijn trainer Volkan Demirel en ook zijn zaakwaarnemer Nana Sechere spraken dit later tegen. Bijna twee weken na de ramp blijkt dat de Ghanees, net als zeker 45.000 anderen in Turkije en Syrië, de ramp niet heeft overleefd.

Winnende doelpunt

Vrijdag maakte zijn club Hatayspor bekend dat Atsu eigenlijk een paar uur voor de aardbeving naar Frankrijk zou gaan om een nieuwe club te zoeken. Hij vond dat hij te weinig speeltijd kreeg. Maar op 5 februari, een dag voor de zware aardbevingen, maakte de aanvaller ver in de blessuretijd het winnende doelpunt tegen Kasimpasa. Daarna besloot Atsu toch te blijven. Atsu speelde in het seizoen 2013-2014 voor Vitesse, dat hem huurde van Chelsea. De Ghanees voetbalde ook voor onder meer FC Porto, Everton, Málaga en Newcastle United. Hij speelde sinds afgelopen september voor Hatayspor, dat zich inmiddels heeft teruggetrokken uit de Turkse competitie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.