Terug

Volg Hart van Nederland

Lente hangt in de lucht op warme en stralende Valentijnsdag

Weerbericht

14 feb 2023, 07:45

Het gaat vandaag bijna aanvoelen als lente, met temperaturen die oplopen tot ver in de dubbele cijfers. Verder wordt het ook een zonnige Valentijnsdag. Voor het zo ver is moet er nog wel even afgerekend worden met een paar dichte mistbanken.

Volgens Weer.nl heeft het vannacht op veel plaatsen nog licht gevroren en hangt de temperatuur in de ochtend nog tussen de 1 en 3 graden. Vanuit het zuiden lossen de mistbanken geleidelijk op en halverwege de ochtend zouden de meeste verdwenen moeten zijn. Daarna houden we niets anders over dan een strakblauwe lucht, dus op veel plaatsen wordt het een stralend zonnige dag. In het noorden breekt de zon als laatste door, maar de middag gaat daar zeker zonnig verlopen.

Dubbele cijfers

Wind is er daarbij nauwelijks en met al die zonneschijn loopt de temperatuur rap op. In het noorden wordt het een graad of 10, in het midden van het land 12 graden en op de warmste plekken in het zuidoosten kan het 13 of zelfs 14 graden worden vandaag. Het zal daarmee behoorlijk lenteachtig aanvoelen. Vanavond en vannacht blijft het helder. Er kan al snel weer mist ontstaan en het koelt opnieuw behoorlijk af, tot een paar graden onder nul in het binnenland. Zo hebben we morgen opnieuw een frisse, mistige start, maar daarna opnieuw veel zon en nog een keer deze zelfde temperaturen tot zo’n 13 graden. Na woensdag wordt het weer wisselvalliger, maar nauwelijks kouder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.