Terug

Volg Hart van Nederland

Leeuwtjes geboren in DierenPark Amersfoort

Dieren

10 dec 2020, 11:41

DierenPark Amersfoort heeft er twee jonge leeuwtjes bij. Leeuwin Sabi heeft twee vrouwelijke welpen op de wereld gezet, aldus het park donderdag. De dieren zijn een paar weken geleden al geboren, maar nu voor het eerst te zien voor bezoekers van het park. Leeuwin Sabi beviel na een draagtijd van vier maanden in de avonduren van de tweeling. Dat gebeurde op een rustige plek in het binnenverblijf. De leeuwin en haar welpen hebben zich enkele weken niet vertoond. De leeuwtjes zoeken nu uit zichzelf af en toe de buitenlucht op.

Goede moeder

DierenPark Amersfoort heeft twee volwassen leeuwinnen en een leeuw. Mannetjesleeuw Ramzes kwam in juli bij de leeuwinnen wonen en heeft nu voor een eerste nestje gezorgd. Volgens dierverzorger Marc Belt zorgt leeuwin Sabi goed voor haar nageslacht. Beeld: Dierenpark Amersfoort

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.