Terug

Volg Hart van Nederland

Landelijke pinstoring veroorzaakt lange rijen in winkels, grootste problemen voorbij

Landelijke pinstoring veroorzaakt lange rijen in winkels, grootste problemen voorbij

nieuws

2 mei 2023, 17:02

Een pinstoring zorgde vanmiddag voor veel oponthoud in supermarkten en andere winkels in het hele land. Veel klanten stonden hierdoor te wachten in winkels om af te rekenen, vanaf drie uur in de middag bleek dat pinnen aan de kassa niet mogelijk is op veel plekken.

Vanwege de storing ontstonden er lange rijen bij geldautomaten waar mensen contant geld willen opnemen. Sommige winkels en (fastfood)restaurants waarschuwden bezoekers dat er alleen met contanten afgerekend kan worden.

Contanten

Volgens de website AlleStoringen.nl waren er sinds het begin van de storing meer dan 6.000 meldingen gedaan door klanten die niet konden pinnen. Inmiddels nemen de meldingen van de storingen af en kan er in de meeste winkels weer met pin worden betaald.

Een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland laat aan Hart van Nederland weten dat de meeste storingen zouden zijn verholpen. Volgens de koepelorganisatie zou het probleem niet bij banken, betaalinstellingen en transactieverwerkers liggen. De exacte oorzaak van de pinstoring is onbekend en wordt onderzocht.

Veel mensen pinnen alles maar je hebt ook nog een groep mensen die alles liever met contanten afrekenen:

Grote bedragen pinnen gaat geld kosten, kwetsbare mensen de d...
1:47
Grote bedragen pinnen gaat geld kosten, kwetsbare mensen de d...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.