Terug

Volg Hart van Nederland

Koningspaar spreekt steun uit voor slachtoffers aardbevingen in Turkije en Syrië

Koningspaar spreekt steun uit voor slachtoffers aardbevingen in Turkije en Syrië

nieuws

6 feb 2023, 14:51

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben via een bericht op sociale media laten weten zwaar geraakt te zijn door het "extreme natuurgeweld" in Turkije en Syrië. "Wij leven intens mee met alle getroffenen", staat ook in de verklaring die volgt op de aardbevingen.

"De slachtoffers en hun families zijn in onze gedachten, evenals de reddingswerkers die het uiterste doen om mensen in veiligheid te brengen", aldus het koningspaar. "Zij verdienen alle steun."

Maandagochtend werd eerst een beving met een kracht van 7.8 gemeten, later op de ochtend was er nog een schok van 7.6 of 7.5. In Turkije en Syrië zijn ruim 2600 doden gevallen en zijn 3000 gebouwen ingestort. In Turkije overleefden 1651 mensen de ramp niet, meldt vicepresident Fuat Oktay. In Syrië staat het dodental tot nu toe op 1000, met 570 doden in regeringsgebieden en 430 in de gebieden die onder controle staan van de rebellen. De verwachting is dat het dodental nog verder zal oplopen omdat veel mensen nog zijn vermist.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.