Terug

Volg Hart van Nederland

Klein groepje protesteert bij Media Park, politie houdt mensen tegen bij slagboom

Klein groepje protesteert bij Media Park, politie houdt mensen tegen bij slagboom

nieuws

21 feb 2023, 20:25

Vijftien mensen demonstreren dinsdagavond bij het Media Park in Hilversum. Ze verzamelden zich aan het begin van het Media Park bij Beeld en Geluid en lieten de sirene horen die ze bij zich hebben. De gemeente Hilversum faciliteert de demonstratie maar de betogers moeten zich wel houden aan enkele voorschriften.

De demonstranten mochten zich ophouden in een vak, maar daar bleven ze niet in. Ze wilden het Media Park opwandelen, maar politie en handhaving hielden de groep bij de slagboom tegen. Een van de aanwezigen zei dat ze naar de NOS wilden, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

Geen fakkels

De demonstranten hebben wel fakkels bij zich, maar die zijn niet aangestoken. Sommige fakkels hebben een lampje. De gemeente Hilversum staat het protest toe maar liet eerder weten dat fakkels niet zijn toegestaan. Ook mogen geen andere spullen worden verbrand.

Volgens de gemeente is er geen demonstratie aangemeld. De mensen die op sociale media opriepen mee te doen aan de zogeheten 'Kaag-fakkeloptocht' zijn volgens Hilversum "meerdere keren zeer negatief in beeld gekomen rondom demonstraties in Nederland en Hilversum" en hebben al vaker onaangekondigde demonstraties op en rond het terrein gehouden. Het is verder niet duidelijk waartegen het protest is. De demonstranten mogen er staan tot 21.00 uur.

Luister ook naar de podcast TV-TALK, waarin iedere dag de belangrijkste fragmenten van de televisieavond doorgenomen worden. Zo ging het in de aflevering van 21 februari over het protest tegen Kaag in het Overijsselse Diepenheim en de bedreigingen aan haar adres.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.