Terug

Volg Hart van Nederland

Kat is pootje kwijt nadat hij in wildklem belandt: 'Hij heeft de hele nacht liggen schreeuwen van de pijn'

Kat is pootje kwijt nadat hij in wildklem belandt: 'Hij heeft de hele nacht liggen schreeuwen van de pijn'

Dieren

12 dec 2020, 13:21

In het Limburgse Meerssen is een zwaargewonde kat gevonden, die terecht was gekomen in een wildklem. Het beestje was er zo slecht aan toe, dat een van zijn pootjes moest worden geamputeerd. Medewerkers van de Dierenambulance Limburg-Zuid vonden de kat zaterdagmorgen na een telefoontje van buurtbewoners.

Wildklem is verboden

"Zo'n wildklem is sowieso al verboden en dat dan ook nog eens middenin een woonwijk. Dit is voor ons geheel nieuw," vertelt een medewerker van de dierenambulance aan Hart van Nederland. De medewerkers vonden het beestje onder een schutting, waar het klem was komen te zitten. Lees ook: Jeugdleden van Brabantse scouting vinden gevaarlijke wildklem vlak naast wandelpad

Schreeuwen

"Buurtbewoners dachten dat het een krolse kater was. Hij heeft de hele nacht liggen schreeuwen van de pijn." De dierenambulance weet nog niet wie de eigenaar van de kat is. Ook is nog onduidelijk van wie de wildklem is. De dierenambulance heeft melding gemaakt bij de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.