Terug

Volg Hart van Nederland

Kaboutertuin die weg moest na één klacht mag nu tóch blijven staan

Kaboutertuin die weg moest na één klacht mag nu tóch blijven staan

nieuws

3 dec 2020, 14:41

Even leek het erop dat Bob Beunk zijn geliefde kaboutertuin op het gemeenteplantsoen bij zijn woning in Rijen noodgedwongen moest gaan afbreken. Nadat één iemand zijn beklag deed over het kabouterparadijs, zag de gemeente geen andere optie dan om de kaboutertuin te laten ontmantelen. Maar toen Beunk donderdagmiddag op het punt stond de kabouters te verplaatsen naar zijn eigen tuin, kreeg hij onverwachts bezoek. Aan zijn deur stond pardoes burgemeester Derk Alssema van Gilze-Rijen met goed nieuws: de kaboutertuin mag voorlopig blijven. "We mogen het tot na de feestdagen laten staan. Daarna ga ik er weer met de gemeente over in gesprek", zegt Beunk tegen Hart van Nederland.

'Uit de hand gelopen hobby'

Twee jaar geleden fleurde hij het kale plantsoen op met een paar kabouters. In de jaren daarna kwamen er steeds meer kabouters bij en nu staat het plantsoen vol met rode puntmutsjes. "Het is een uit de hand gelopen hobby", zegt Beunk. "Je doet het voor de buurt, die vindt het ontzettend leuk." Lees ook: Tuinkabouter gaat jaar lang op vakantie en stuurt regelmatig een kaartje Deze week kreeg de gemeente Gilze-Rijen een klacht binnen over de kaboutertuin en kwam iemand poolshoogte nemen. "We gingen het gesprek aan met de beste man, maar dat leidde niet tot een oplossing. Uiteindelijk kijken we dan naar wat wel en niet mag. Dan val je terug op de regelgeving binnen de gemeente", vertelt woordvoerder Jeroen Leemans aan Hart van Nederland. "In feit kun je zeggen: we hebben het gedoogd. Maar als iemand zijn beklag bij ons doet, dan moeten we daar gehoor aan geven. In dit geval zien we geen andere oplossing dan te zeggen: het mag niet."

Kabouterinvasie

Uiterlijk vrijdag moest de kaboutertuin zijn ontmanteld. Anders zouden er boetes volgen. Beunk was van plan zich aan de opgelegde maatregel te houden. "Ik ga het wel weghalen en zet het een meter verderop in m'n eigen tuin. Dat doe ik uiterlijk donderdagmiddag, want vrijdag moet het weg zijn." Maar de buurt kwam in opstand tegen het besluit. "Wat ik heb begrepen is dat ze overal in de voortuinen kabouters willen neerzetten", zei Beunk eerder op donderdag. "Dan staat straks heel de straat vol kabouters." Zo ver hoeft het nu dus nog niet te komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.