Terug

Volg Hart van Nederland

Kaag roept indirect op om PVV en FVD lokaal uit te sluiten

Kaag roept indirect op om PVV en FVD lokaal uit te sluiten

Politiek

12 feb 2022, 15:39

Voor D66 staan de gemeenteraadsverkiezingen in het teken van de strijd tegen extremisme en polarisatie. Dat zei partijleider Sigrid Kaag bij de aftrap van de campagne van haar partij voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De partij gaat "alles op alles zetten om extreemrechts uit het stadsbestuur te houden", verklaarde Kaag tijdens een bijeenkomst in Rotterdam. "Wij gaan niet met extremisten besturen en ik roep al mijn landelijke collega's op om diezelfde duidelijkheid te geven."

Foute vlaggen op straat, das in de Tweede Kamer

Volgens de D66-leider vraagt de democratie om "waakzaamheid en bescherming". Ze wees daarbij op het feit dat in de Kamer wordt gesproken over 'tribunalen" en dat Kamerleden zich minder vrij voelen om hun mening te geven.

"Het extremisme draagt op straat foute vlaggen of een fakkel. In de Tweede Kamer draagt het een das. Met een luttel zetelaantal verlamt het vaak de parlementaire orde. En nu klopt het op de deuren van raadszalen in alle delen van Nederland", zei Kaag.

'Tegen de opmars van extremen'

De gemeenteraadsverkiezingen gaan volgens haar over "verbinding en saamhorigheid in onze samenleving en tegen aanhoudende polarisatie" en "tegen de opmars van extremen". De verkiezingen voor het lokale bestuur zijn op 16 maart.

In haar speech noemde Kaag geen namen van partijen. Haar partij sloot echter vooraf aan de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar maart samenwerking in een nieuwe coalitie met Forum voor Democratie en PVV uit.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.