Terug

Volg Hart van Nederland

Je hoeft spraakmemo's op WhatsApp niet meer te luisteren door deze nieuwe functie

nieuws

10 feb 2023, 20:11

Binnenkort is het mogelijk om de spraakmemo's op WhatsApp om te zetten in geschreven tekst. Je hoeft dan niet meer die ellenlange toegestuurde spraakmemo te luisteren waar soms geen einde aan komt.

Volgens WABetaInfo is de functie nog in ontwikkeling en gaat het om een testversie. De vertalingen worden uitgevoerd door het apparaat zelf, zonder dat het naar de server geüpload wordt.

Aan de hand van taalpakketten wordt de spraakmemo 'getranscribeerd'. Als de functie de woorden niet herkent doordat bijvoorbeeld een andere taal is ingesteld, dan werkt de nieuwe functie niet. Het 'transcriben' of vertalen en overschrijven werkt alleen op de nieuwste versie van iOS, Android en Windows.

Wanneer de functie wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.