Terug

Volg Hart van Nederland

Huurders van probleemflat Nijmegen hebben al twee jaar last van vocht en tocht

nieuws

20 feb 2023, 21:02

Huurders van een flat in Nijmegen zijn boos en ontevreden. Ondanks een grote renovatie in 2021 hebben zij nog altijd kampen met verschillende gebreken. Twee jaar geleden maakte Hart van Nederland al een reportage over de gebrekkige woonomstandigheden. Anno 2023 zijn de problemen die toen aan het licht kwamen echter nog steeds niet opgelost. "Het is mooi van buiten, maar rot van binnen", zegt een van de bewoners.

Anita van Meegen is één van de bewoners die nog steeds te maken heeft met kou en tocht. Ondanks alle vervangen ketels en extra kacheltjes blijft haar huis koud. "Ik doe mijn rolgordijn dicht en zet de verwarming aan, maar ik krijg het niet warmer dan 18 graden", vertelt ze aan Hart van Nederland. Een ander gebrek zijn de waterleidingen. "Tijdens het douchen komen er soms plots koude of hele warme scheuten water doorheen", legt ze uit. "Met een kind van 9 jaar oud vind ik dat levensgevaarlijk, dus ik ga naar mijn moeder om te douchen."

Lekkages camoufleren

Ook bewoonster Lilian de Leeuw is ontevreden over de probleemflat. "Ik heb twee lekkages in mijn huis. De vorm is met potlood nagetekend. Ze zeiden dat ze terug zouden komen als de lekkage groter zou worden", vertelt ze verbijsterd. Ook werd haar geadviseerd om de lekkage met latex te camoufleren. "Maar als ik het moet witten, komt het toch over een aantal maanden weer terug?" Lilian heeft er geen vertrouwen meer in dat het goedkomt. "Ik ben al aan het reageren op andere woningen. Ik blijf hier zo niet zitten."

Meerdere bewoners van het gebouw zijn ontevreden over de gebrekkige communicatie vanuit Portaal en de slechte vochtafvoer, naast de tocht en onstabiele watertemperaturen. Ondanks de vele klachten over het gebouw, wordt er volgens Anita niets mee gedaan. De bewoners voelen zich niet gehoord en onbegrepen. Daarom stelde Anita een petitie op die ze bij Portaal wilde aanbieden, maar deze werd geweigerd omdat de woningbouwcorporatie niet gefilmd wilde worden.

'Pittig gesprek'

De officiële huurdersbelangenvereniging van het flatgebouw zegt tegen Hart van Nederland dat ze op de hoogte is van de klachten. Woordvoerder Wim de Witte legt uit dat ze dinsdag om de tafel zitten met Portaal. "Onze eerste vraag zal dan ook zijn waarom het allemaal zo lang duurt. En dat zal een pittig gesprek worden waarbij we ze het vuur aan de schenen zullen leggen."

Helaas is er geen woordvoerder van de woningbouwvereniging die vandaag voor onze camera kon reageren. Schriftelijk laat Portaal weten dat ze het vervelend vinden dat er nog steeds bewoners zijn die last hebben van tocht en vocht in hun huis. "We zijn druk bezig deze klachten te inventariseren en te verhelpen. [...] We doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te pakken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.