Terug

Volg Hart van Nederland

Geen dansmarietjes in Helmond: Prins Carnaval heeft mannelijke dansers

nieuws

21 feb 2023, 20:59

Het is een traditie bij iedere carnavalsvereniging: dansmariekes. Een groep dames die op het podium dansen tijdens carnaval. Maar in Helmond leek er door die traditie een streep te gaan, toen de meiden allemaal besloten te stoppen. En een prins zonder zijn Mariekes das natuurlijk niks. En dus hebben ze daar een creatieve oplossing bedacht.

"Als jij Prins Carnaval wordt, worden wij jouw dansmarietjes!" riepen de vrienden van 23-jarige Willem Verbakel gekscherend door de voetbalkantine in Helmond vorig jaar. Nooit hadden ze verwacht dat het ook echt zou gebeuren, maar Willem werd Prins Carnaval bij carnavalsvereniging Bruheze. Belofte maakt schuld en zo ontstonden de eerste mannelijke dansmarietjes: de dansmario's.

Elke carnavalsvereniging heeft dansmarietjes. Een groep dames die al dansend op het podium staan tijdens carnaval en Prins Carnaval vergezellen. Maar bij carnavalsvereniging Bruheze in Helmond stopten de Marietjes met dansen waardoor de huidige Prins Carnaval zonder danseressen zou zitten.

Dansen in de badkamer en de keuken

Aangezien de zeven vrienden goed beslagen ten ijs wilden komen vroegen ze hulp van oud dansmarietje Tessa Willigendael. Zij ging de uitdaging aan en trainde de mannen van november tot februari. "De eerste keer dat we samen kwamen leerde ik ze de basisstapjes en die bleken toch al best moeilijk te zijn. Maar de jongens namen het heel serieus en hebben allemaal thuis in de badkamer en keuken hard geoefend. Daardoor begon het echt nog ergens op te lijken en hebben we een heel routine kunnen maken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.