Terug

Volg Hart van Nederland

Hoofddorpse escaperoom moet meer jongeren naar stembus te lokken

Politiek

21 nov 2018, 19:01

Hoe krijg je jongeren naar de stembus? Dat is waar veel gemeenten mee worstelen. Woensdag wordt in 12 her-ingedeelde gemeenten gestemd voor nieuwe gemeenteraad. In Haarlemmermeer wordt geëxperimenteerd met een heuse escaperoom, om jongeren enthousiast te maken voor de lokale politiek. Een aantal jongeren probeerde daar niet IN, maar UIT de raadzaal te komen.

Gesloten

De stembureaus in 37 gemeenten zijn om 21.00 uur gesloten. Mensen konden daar hun stem uitbrengen voor gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om gemeenten die per 1 januari worden heringedeeld. Bijna 725.000 mensen waren kiesgerechtigd. Alle gemeenten gaan ervan uit dat de uitslag voor middernacht bekend is. De grootste gemeente is Groningen, dat samengaat met Haren en Ten Boer, met ongeveer 190.000 kiesgerechtigden. Daarna volgen Haarlemmermeer (met Haarlemmerliede en Spaarnwoude, 118.380) en Hoeksche Waard (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Strijen, Oud-Beijerland, 69.227).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.