Terug

Volg Hart van Nederland

Hongkong krijgt volle laag van orkaan Mangkhut

Weerbericht

16 sep 2018, 17:56

De miljoenenstad Hongkong heeft zondag de volle laag gekregen van orkaan Mangkhut. In de metropool zwaaiden wolkenkrabbers vervaarlijk heen en weer, liepen straten onder, werden bomen ontworteld en beukten soms wel 12 meter hoge golven op de kust. Rond het middaguur waren de straten verlaten en vaardigden de autoriteiten de zwaarste tyfoonwaarschuwing uit. Voor het eerst kregen casino's in de stad Macau opdracht om te sluiten. Inwoners van Hongkong hadden zich toen al verschanst in hun appartementen en voedsel gehamsterd. Veel ramen waren afgeplakt met tape, maar dat hielp lang niet altijd. Mangkhut trok eerder een spoor van vernielingen op de Filipijnen. Zeker 25 mensen verloren daar het leven door aardverschuivingen en overstromingen. Veel gammele huizen vielen ten prooi aan de harde wind.

Nederlanders in China

Hart van Nederland sprak met Harrold Quaaden, die met zijn vrouw Tineke - net als veel andere Nederlanders - in Guangzhou woont. "Er kwamen steeds meer waarschuwingsberichten. Het openbaar vervoer rijdt niet en ziekenhuizen en winkels waren zijn dicht", vertelt Harrold. "Het regende heel heftig en je hoorde overal sirenes." De storm is inmiddels wat gaan liggen, maar er is nog veel chaos. Harrold: "Wij hebben gelukkig een goed appartement, dus wij hebben weinig last, maar we kunnen niet naar buiten en morgen niet naar ons werk." ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.